středa 8. února 2017

Cosmetics - vegan/cruelty free




KOSMETIKA - vegan/cruelty free, part I.                                          /for English scroll down/



Výsledek obrázku pro creulyt free cosmetics
source: google.com


Dnešní článek se bude věnovat spíš věcem pro holky, nicméně pánové nezoufejte i pro vás mám pár tipů :)

Jako vegani se snažíme o to, abychom limitovali utrpení zvířat co nejvíc to jde. Mnoho lidí si totiž neuvědomuje, že se zvířaty se nezachází špatně nejenom na jatkách, ale taky v laboratořích. Ať jde již o testy kosmetické nebo lékařské, zvířata trpí a nejspíš mnohem víc než kdyby šla "pouze" na porážku.

Nicméně, existují i alternativy :) a většina z nich je mnohem lepší než výrobky, které koupíte běžně v obchoďáku.

A teď už k tomu hlavnímu, co tedy je a není vegan produkt a které z nich jsou cruelty free?




VLASY

Šampon

V této kategorii je pro mě číslo jedna Faith in Nature. Jelikož moje vlasy jsou dost zničené odbarvováním, hledala jsem něco, co jim pomůže, ale zase to nebude stát milion.
Faith In Nature je anglická značka, vegan, netestovaná a dobře dostupná.
Osobně používám kokosový šampon a čokoládový kondicionér. Vyzkoušela jsem i další produkty, ale s těmito jsme spokojená nejvíc. Péči si můžete vybrat dle typu vlasů nebo toho, jaké máte požadavky na výsledek, který by měl šampon splnit.
Dokonce jsem u nich zahlédla i produkty pro pány, což mě moc těší.
Dostupné jsou produkty online (např. cocowoods.cz) nebo v Tescu na Národní třídě (Praha).



Kondicionér a maska

Co se týče kondicionéru, s tím jsem dlouho bojovala. Aktuálně mám již zmíněný Faith In Nature - čokoláda. Vyzkoušela jsem nicméně i produkty LUSH a to Veganese, který byl dokonce doporučený PETA jako jeden z nej výrobků roku 2016. Na vlasy mi vyhovuje a pomáhá, ale vzhledem k ceně si ho nekupuji tak často.
Masky jsem zkoušela různé, ať již drogerie (Alverde) nebo LUSH. Na blond můžu od LUSH doporučit Marylin - hezká vůně a vlasy mi to dost spravilo.
U LUSHe upozorňuji, že není 100% vegan ani nemá HCS, nicméně firma má super koncept a určitě bych je podpořila.

source:google.com

PÉČE O PLEŤ  A TĚLO

Krém 

Když přijde na péči o pleť, jsem hodně náročná. Překvapivě je ale na trhu spousta dobrých produktů, které jsou dobře dostupné a opravdu splní to co slíbí (ne jako většina chemky, která vám pleť akorát zhorší).
Moje oblíbená značka je Manufaktura. Manufaktura je česká značka, je netestovaná a ne zas tak úplně přírodní. Jejich Baby and sensitive řada a hlavně krém na obličej, jsou ty nejlepší, jaké jsme kdy měla. Krém hydratuje, nelepí se a rychle se vsákne. Zkoušela jsem i vinný krém, nicméně jsme si moc nesedli.

source: manufaktura.cz 

Face wash

Čištění pleti je důležité, ne že ne. To, jak se staráte o pleť je vidět a hodně. Spousta lidí má problematickou/smíšenou pleť a právě pro nás je super LUSH Fresh Farmacy - toto mýdlo trošku vysušuje, ale zato slibuju, že zažehná jakýkoli pupínek přes noc.

Face mask/peeling

Ne, tohle není promo pro LUSH (nicméně, kdyby mi chtěli něco nabídnout, ne jim určitě neřeknu..:D). Jejich produkty jsou prostě a jednoduše dobré. Ano, zaplatíte si, ale za kvalitu zaplatím ráda.
Peelingů jsem vyzkoušela hodně a masek nespočet. Stejně se vždycky vracím k těmhle produktům.
Za mě tedy top je čistící roláda Let the good times roll. Je jemňoučká, takže vhodná i pro citlivou pleť, krásně voní (jako popcorn) a opravdu dělá to, co slibuje obal. Pleť je po ní krásně jemná, máte takový ten čistý pocit a krásně voníte.




Dalším produktem je Cup O´ Coffee - což je maska na obličej podle LUSH, ale peeling na obličej a tělo podle mě. Voní jako kafe a vydrhne úplně všechno. Opravdu účinný produkt.



Poslední, co jsme letos od LUSH zatím zkoušela je maska Cupcake. Tu jsem dostala zadarmo v rámci jejich recyklačního programu, kdy přinesete pět obalů od výrobků k recyklaci a dostanete čerstvou pleťovou masku zdarma :)
Maska je moc příjemná, krásně voní, obsahuje kousíčky složek, takže vidíte, že je vážně vyrobená z toho z čeho tvrdí. Obličej mám krásně čistý, voňavý a jemný. Podle mě ideální pro citlivou pleť, která je maličko problematická.

Sprchové gely/tělová mléka

Tady už to bude asi celkem nuda, jelikož kromě interní značky Marks&Spencer a Original Source, budu znovu opakovat Manufakturu a Faith In Nature.

Original Source byl první veganský přípravek, jaký jsem kdy vlastnila a mám ho ráda do teď. Jejich produkty jsou z Anglie, mají dobře označené vegan logo a nádherně voní. Z celé řady jsem u nás viděla asi cca 6 druhů, nicméně v Anglii jsme jich viděla mnohem víc (doufám, že i sem přijdou). Můj favorit je Vanilka a taky Citron. Super byl i kokos, ale do toho přidali nějakou další složku a voní to jako Piňa Colada, což mě osobně spíš smrdí.

source: originalsource.co.uk

Interní značka kosmetiky Marks&Spencer Essentiala je na druhou stranu něco, co mě v poměru cena/výkon nadchlo a doporučuju je kde můžu. Jejich sprchové gely a mýdla jsou v moc hezkých obalech, krásně voní a jsou moc příjemné na kůži. Můj favorit je sprchový gel Cocoa & Shea butter.




Faith in Nature pro změnu má 2v1 - mýdlo a pěna do koupele. Netřeba asi zmiňovat, že suprově voní. ale jsou hodně tekuté, takže na to pozor.

Manufaktura má oproti tomu skoro v každé řadě sprchový gel nebo tuhé mýdlo. U mě znovu boduje Baby and sensitive, ale slyšela jsem dobré hodnocení i na vinnou řadu nebo na okurku.
Tělové mléko mám taky od Manufaktury a je celkem dost tekuté i když mě to vyhovuje (ale nemusí to sednou každému). Aktuálně mám hrušku - krásně voní, rychle se vsákne a opravdu hydratuje.

K Manufaktuře bych ještě ráda vypíchla, že má úžasnou pánskou řadu - mýdla, šampony i parfémy v krásném designu.

source: manufaktura.cz 



Xxx,  Cherrybomb

------------------

COSMETICS - vegan/cruelty free, part I.                                                        


Výsledek obrázku pro creulyt free cosmetics


Today´s article will be more focused on girls but guys you don´t have to feel less important cause I´ve got some tips for you as well.

As vegans we are trying to reduse animal suffering as much as we can. Many people do not realize that animals are treated badly not only it slaughter houses but also in labs - for cosmetic or medical testing, animals suffer and maybe even more then if they would go "just" through the slaughter.

Howewer there are alternatives, luckily for us :) and most of them are way better then products that you can easily get in supermarket from a well known brands.

Now to the main thing, what is and is not vegan product and which are cruelty free?

HAIRCARE

Shampoo

In this case my number one is  Faith in Nature. Since my hair are fuc*ed up by bleaching for years I was searching for something that will help them but won´t cost ema  fortune.
Faith In Nature is an English brand, vegan, non tested and easy to find.

Personally I use coconut shampoo and chocolate conditioner.  I´ve tried   also other products but these are best working for me. You can choose the line of products according  to hair type or result expectation (hair repair, hair fullness etc.).
Also they do have a line for men which I am happy to see.
You cna find the brand online (f.e. cocowoods.cz) or in Prague Tesco MY on Národní třída.



Kondicioner and hairmask 

I was searching long time for a good and working conditioner. Right now I am using mentioned chocolate Faith In Nature. In past I´ve alsom tried  LUSH products - Veganese, which was also marked as one of top hair products by PETA last year. It does help my hair but according to the price I can not buy it that often.

I´ve tried many and many masks - drugstore brands (Alverde) or LUSH. For blond hair I definitely can recommend  LUSH Marylin - nice smell, helped my hair a lot to recover.
I just want to point out that LUSH is not 100% vegan neither has HCS but the company approach and politics are vegan-friendly and supportive so I would try them.





FACE AND BODY CARE

Face cream

I am very, very demanding when it comes to face care. Supricingly there is a lot of good products on the market nowadays that do what they are supposed to do (not as that chemical stuff from drugstores in most of the cases).
My favorite brand is a Czech brand Manufaktura. It is non tested but not so natural when it comes to ingredients use. Their Baby and sensitive line  and mostly face cream are the ebst I have ever had. I´ve tried their wine line as well but it wasn´t my cup of tea.



Face wash

Clean face is important. It is basic and mandatory if you want to look good. Many people have problematic/combination skin and for those of us there is awesome (God bless this product) LUSH Fresh Farmacy - this face wash makes skin a bit of dry but I pormise you it will kill any issue overnight.

Face mask/peeling

Nope, this article is not a LUSH promo (eventhough if they would want to send me some free stuff I wouldn´t say no...:D). Theire products are just good and that´s it. Yes, it is a bit pricey but you gotta pay for quality. (Or at least I am ok to pay for it.)
As with facesmasks I also tried many, many peelings. I am always coming back to the same stuff after all. For me top-pop is  Let the good times roll. It is smooth (meaning good for sentsitive skin), smells as heaven (ok, like popcorn) and really does the work. Your face will be smooth, clean and you will feel it.




Next product is Cup O´ Coffee -  is labeled as mask according to LUSH, but I think it is more of face and body peeling. Smells like coffee and cleans everything. Really useful and worth product.



Last but not least I´ve tried  LUSH face mask CupcakeI´ve got this as a "gift" from LUSH in their recycling program (you bring five used packages and you get free fresh face mask, not a bad deal :))
Mask makes really nice feel on face, smells pretty and also has peaces of ingrediences inside yo you literally see what you get. My face is very clean, smooth and nicely smells. I would recommend it for sensitive skin that has a bit of imperfections.

Shower gels/body lotions

Ok, it is gonan be bit of boring here probably since I will be repeating myself with Manufaktura and  Faith In Nature but I will also give my opinion on Marks&Spencer a Original Source.

Original Source was my very first vegan cosmetic product and I still fancy it. These products are coming from UK, you can easily see they´re vegan (very visibly marked) and smells delicious. In CZ you can find (I believe) 6 different types but when I was in London I have seen many more (hopefully these will come here too). My top pick is Vanilla and also Lemon. Great used to eb also Coconut but since they added shea butter it smells like Piňa Colada, which I do not like at all.



Intern brand of  Marks&Spencer Essentials is on the other hand something that in case of price/use I gt super excited for and I highly recommend them. Their shower gels and soaps are in nice packages, smell nice and I also like the feeling they leave after shower. Best choice for me is   Cocoa & Shea butter shower gel.




Faith in Nature has 2v1 - shower gel and bath foam. I guess I do not have to mention anymore it smells awesome but it is a bit too liquidy so careful about that.

Manufaktura has shower gel of classic soap in almost every line of their products. For me again  Baby and sensitive does the work. I also heard good reviews on the wine line and also cucumber line. 

My body lotion is also from Manufaktura and is a bit loo liquid but no porblem for me personally. Right now i got pear that quickly dries up and hydrates a lot.   

I would also like to add that Manufaktura has great line for men - soaps, shampoos and also parfumes in stylish design.


Xxx, Cherrybomb




Žádné komentáře:

Okomentovat

Thanks for your comment :)