středa 22. února 2017

Cosmetics - vegan/cruelty free, part II.





KOSMETIKA - vegan/cruelty free, part II.             


Druhá část článku o kosmetice se bude týkat dekorativní kosmetiky, to znamená, make-upy, rtěnky, highlighters a tak dál :)   
Na začátek bych ještě ráda dodala, že značku NYX zahrnuji do článku kvůli jejich přístupu k netestování i cruelty-free logu na produktech (přestože je ve vlastnictví nadnárodního korporátu, který výrobky testuje...ale na druhou stranu, kolik z vás si kupuje jídlo v supermarketu, kde mají i maso, takže to samé v bleděmodré.)


MAKE UP   

Dlouho, dlouho (jakože vážně dlouho) jsem hledala make-up, který by mi vyhovoval a byl netestovaný. 
Nakonec jsem našla NYX.  
Make up má dobrou barvu, dobře kryje a nedělá na obličeji "masku", nicméně má v sobě trošku hrudky, což by někomu mohlo vadit. Zase je ale za přijatelnou cenu a z toho, co jsme zkusila mi přijde nelepší (velkou tragédii jsem zažila s Milani...).



PUDR

K make-upu beru ideálně i pudr od stejné značky, jelikož se vyvarujete toho, že to bude jiný odstín, nesedne si to dohromady a podobně. Musím uznat, že pudr má NYX na jedničku - nesype se, nemaže se, kryje úplně úžasně a nelesknu se minimálně 8 hodin. Navíc je dostupný (prodává Douglas nebo NYX) a za rozumnou cenu 299 czk.



HIGHLIGHTER

Já zbožňuju highlighters. Jakékoli. Aktuálně mám Jeffree Star Cosmetics v odstínu Ice Cold. A leskne se to jako blázen. Pokud se highlighteru trochu bojíte, tak tenhle ne. Pokud do toho chcete skočit po hlavě, tak rozhodně ano.



V USA jsem zkoušela i Anastasia Beverly Hills, což drželo krásně, nicméně je prodávájí pouze v kolekci 4 odstínů najednou a to mi přijde ne úplně ideální (takže vlastně vyplácáte jeden a 3 vám zbydou k ničemu). 

RTĚNKY

Na rovinu...já jsem lipstick junkie. Vlastním asi tak 25 rtěnek jenom v tekuté formě + další v tubě, co mi zbyli ještě z nevegan období (taky mám kérku rtěnky :D, jenom kdyby to někoho zajímalo...). 
Používám několik značek a za všechny bych dala ruku do ohně. Co chcete od rtěnky? Aby měla hezkou barvu, dobře kryla, nevysušovala a držela. No, můžu vám zaručit, že všechny níže uvedené tohle dovedou (někdy až moc dobře...).


Jeffree Star Cosmetics
Jestli existuje člověk, který toho o make-upu obecně ví opravdu hodně, je to Jeffree. 
Jeho řada kosmetiky je vegan, cruelty-free a všechny produkty chválím na jedničku. Ať už chcete něco víc při zemi nebo nějaký barevný odvaz, investujte do jeho řady. Objednat se dá buď na webu jeffreestarcosmetics.com nebo (pro Evropu lepší - neplatíte clo a levnější poštovné) na beautybay.com.
Osobně mám od JSC 3 odstíny rtěnky a jsme s nimi hodně spokojená. Mám Unicorn Blood, 714 a Nude. Všechny kryjí a jakmile zaschnou tak se nehnou. Jediná věc - troch vysušují, takže je fajn před nanesením použít scrub a nějaký hodně hydratační balzám.





Kat von D
Kat je známá veganka a aktivistka. Všechna její kosmetika je od 2017 vegan (předtím pár kousků obsahovalo karmín..) a její kosmetika je boží. Ty barvy, ten packaging a musím uznat, že minimálně rtěnky (tekuté) krásně voní.



Lime Crime
Nej, nej.
Jejich výrobky jsem doslova posedlá. Jejich logo říká: Make -up for unicorns. No, to je přesně pro mě.
Nejlepší rtěnky, co jsou cenově přijatelné a přijdou v překrásném balíku. Jejich stíny a paletky jsou v bezva odstínech. 
Pokud se rozhodujete, jakou značku zkusit jako první, tohle je moje doporučení, Lime Crime.
Tekuté rtěnky i ty normální krásně voní, super kryjí a nevysušují. Nicméně pozor, jakmile to nanesete, už s tím fakt nehnete. Drží to a vydrží to (téměř) všechno.



LINKY

Znovu, Kat von D. Její tužka na oči je nepřekonatelná ve všech barvách - má super aplikátor, vydrží a je všeho-odolná. Prodává se i "travel size" v balíčku s miniaturou rtěnky, což mi přijde jako skvělá alternativa. 
Má několik odstínů od černé, šedé a hnědé až po fialovou a červenou. 
Za sebe určitě doporučím na zkoušku linky Tattoo Liner v černé a Ink Liner mám v tmavě šedé, což je super barva a není až tak tvrdá. V ČR není moc dobře dostupná, nicméně pokud pojedete do Londýna, najdete ji v Debenhams na Oxford street nebo se dá objednat přes Ebay/ z USA.


Bohužel, co nedoporučím (a očekávám, že mě tady bude několik lidí proklínat) je Jordana. Za mě jejich linky určitě ne. Štípalo to jako blázen a vůbec to nedrželo. 

ŘASENKA

Řasenky, které by byly minimálně netestované a byly k něčemu jsou dost obtížně sehnatelná věc. Nicméně...dá se najít. Aktuálně mám NYX, ale úplně spokojená s ní nejsem. Upřímně trochu žmolkuje a lepí a voděodolná taky moc není.
Asi nejlepší, co jsem zatím zkusila byla False Lashes od Alverde. Ta dělá hezké řasy, docela i drží a skoro se nedrolí.

STÍNY

Já vím, že už to vypadá jako placené promo, ale fakt není. Podle mě nejlepší stíny má NYX - hodně barev, ale pozor, některé mají karmín. Fajn je taky Alverde (jejich paletky s cca 4 stíny za asi 120/150 czk).



Xxx,
Cherybomb

-------------------------------------

COSMETICS - vegan/cruelty free, part II.             



Second part of my cosmetics article is going to focus on "decorative cosmetics" - make-ups, lispsticks, highliters and so on :) 
One more thing to add before we start. I put NYX on this list ebcasue they remain not tested and also have a cruelty-free logo eventhougt they are owned by a corporate company taht do test on animals...but on the other hadn we go to shop in supermarkets that sell meat too so it is kind of the same thing at this point.)

MAKE UP   

Long, long (really long) time I was searching for a make-up that would suit me and would eb not tested. 
I´ve found NYX finally.  
Make-up has good color specter, covers very good and does not make your face a "mask" effect. But it does have a bit of rough structure (small lumps inside) that some people might mind. But it is a good product for a good price and from what I tried it comes out as a best one (I had a big tragic experience with Milani...).


POWDER

If you find make-up it is the best get a powder of same brand. You can avoid that the colors will not match, it will not fit together well and so on. I gotta say that NYX gets A+ from me because...it does not pour, it does not wipe off, id does cover great and I do not get oily skin at least for 8 hours. Plus it is affordable (you can find it in Douglas or NYX shop) and also for good price of 299 czk.


HIGHLIGHTER

I adore highlighters. Jakékoli. Right now I use Jeffree Star Cosmetics in shade Ice Cold. It glows as hell. If you are a bit scared of  Pokud se highlighters the this won´t be a product for you. If you are a highlighter freak then go for it.


In USA I also tried  Anastasia Beverly Hills which was holding and working great but the only sell highlighter in palette of 4 shades which I do not think is ideal opetion (you use one and you got left 3 shades you will most likely not use).

LIPSTICKS

Let´s put it straight...I am a lipstick junkie. I own over 25 liquid lipsticks + another ton from when I was not vegan (I also have a lisptick tattoo, just in case you would want to know :D)
I use few brands and I would put my head on the block for all of them.
What so you want from lisptick? Nice color, good cover, not drying your lips and also to hold on. Well I can tell you all of mentioned below can do this job for you (and sometimes event better than you would like...).



Jeffree Star Cosmetics
If ther is a person on the Earth that know a lot about make-up in general it is Jeffree. 
His cosmetics line is vegan, cruelty-free and I would rate all his porducts as A++. If you want something classy or something wild, get the money into this.  You can order online at jeffreestarcosmetics.com or (better option for Europe - cheaper delivery and no duty fee) at beautybay.com.
I personally own 3 JSC lispticks and I am very happy with them. I got Unicorn Blood, 714 and Nude. All of them do cover and when they dry, they will not move at all. Only one thing to add - use scrub before (because they do get dry a bit) and some balm.



Kat von D
Kat is a famous vegan and activist. Her whole line is vegan since 2017 (before few pieces had carmine...) and it is awesome. The colors, the packages and I have to say (at least liquid lipsticks) smell as heaven.



Lime Crime
The best, the best.  
I am obssesed with their products. Their logo says: Make -up for unicorns. Well that is totally for me.
The best lipsticks that area ffrodable and will arrive to you in beautiful package. Their eye shadows and palettes are also super cool shades. 
If you have to decide what brand to try as first, I would recommend Lime Crime.
Liquid lipstick and even the classic ones smell really good, cover and stays where they are supposed to. But be cafeful, once you put it on it can be a bit of struggle t get it down. It holds and survices (almost) everything.




EYELINER

Again Kat von D. Her eye liner is awesome and in many colors - great aplicator, holds and is waterproof. Also is sold as "travel size" in package with a lipstick mini package that I think is very good to have. 
Her liner comes in many shades from black, grey and brown to red and violet. 
I would recommend a Tattoo Liner in blackas best option and also I do have a Ink Liner in dark grey which is not as hard as the black liner and really nice touch up to ur make-up. The thing is in CZ it is really hard to get her stuff but if you would be coming to London you can buy it in debenhams on Oxford st. or order through Ebay/ from USA.


Unfortunately I can´t recommend (and I am expecting some haters here) Jordana cosmetics. Their liner definitely is no, no for me. It burned as hell and it did not stayed on eyelids at all. 

MASCARA

Mascaras, at least non tested and useful, are a realyl hard thing to find. Anyway..if you seacrh, you will succed. I have right now NYX but I am not impressed that much. TBH it makes a bit of lumps and is not really waterproof. 
I think the best one I had was  False Lashes by Alverde. It makes lashes nice, it holds (kinda) and does not fall off much. 

EYE SHADOWS

I know, I know it almost looks like a payed promo here but it is not. I think the best from market offers NYX - many colors, but careful some have carmine. Also nice is Alverde (their palettes with about 4 shades are appr. 120/150 czk).


Xxx,
Cherrybomb

Žádné komentáře:

Okomentovat

Thanks for your comment :)